- Hjem
- Informasjon
- Miljøvern i sentrum
- Råstoff syklus
Råstoff syklus
Problemet.
Petrokjemi: produksjon med en "åpen slutt"
Et stadig økende antall kjemikalier brukes i industrielle materialer. De siste 50 årene har det vært en enorm økning i bruken av kjemisk-tekniske produkter i hverdagen. Disse produktene er basert på nye typer syntetiske materialer, hvis komponenter hovedsakelig er avledet fra petrokjemikalier. I begynnelsen var det stor beundring og begeistring for de tilsynelatende uendelige mulighetene som de nye kjemiske produktene ga. Imidlertid har det de siste 25 årene vært en økende skuffelse og skepsis til mange kjemiske produkter. Dette gjelder spesielt produkter som brukes i våre nære omgivelser – leiligheter og hus. Rapporter om bivirkninger av biocider, som PCP og Lindan eller deres "moderne" etterfølgere innen trebeskyttelsesmidler, har skapt bekymring. Risikoen for ulykker i kjemiske fabrikker og den ukjente risikoen knyttet til syntese av to eller flere petrokjemikalier, samt akkumulering av forurensninger i grunnvann og jord, har ført til en større bevissthet og etterspørsel etter sikrere alternativer til petrokjemikalier.
Løsningen: konsekvent naturmaling og trebeskyttelse etc. fra AURO.
AUROs naturlige malinger var blant de første industrielle materialene som fulgte den enkle ideen: unngå ikke-naturlige råvarer i produktene så langt det er mulig. I stedet for å bruke «moderne» kjemikalier, hvis risiko og usikkerhet er enorme på grunn av manglende erfaring med produktene over lang tid, bruker AURO fortrinnsvis materialer som kommer fra naturens eget kretsløp. Fokus er hovedsakelig på regenerative (fornybare) råvarer, primært av vegetabilsk opprinnelse. Ingrediensene i AUROs produkter er utvunnet fra naturlige kilder og bearbeidet i skånsomme prosesser. Etter bruk er de lett komposterbare og får dermed tilbake sin plass i det naturlige kretsløpet.
En investering i fremtiden og et avgjørende argument for ansvarlige planleggere: AUROs produkter og alt trevirke som er behandlet med produktene kan trygt komposteres ved slutten av levetiden eller når de må skiftes ut. Det hele går tilbake til den naturlige substanssyklusen.
Den naturlige syklusen til AURO-råvarer