De aller fleste AURO-produktene er fri for konserveringsmidler. Ingen maling inneholder MI.

På grunn av EU-forordning har vi de siste årene ikke kunnet bruke de organiske konserveringsmidlene som vi ellers har hatt glede av i mange år, og i mellomtiden har vi blitt tvunget, for første gang i vår historie, til å bruke syntetiske konserveringsmidler i de få produktene. hvor de foreløpig ikke kan unnværes. Ut av vårt totale sortiment på ca. 160 produkter, det gjelder ca. 10 % av dette. I de aktuelle produktene er andelen ca. 0,01-0,02 % av innholdet.

All vår maling og trebeskyttelse samt rengjørings- og pleieprodukter er MI (Methylisothiazolinone) fri, mens den lille andelen av produktene som så langt inneholder en liten mengde typisk er konservert med Benzisothiazolinone og Sodium pyrithion.

I tillegg har våre forskere utviklet nye oppskrifter for et bredt spekter av produkter som gjør konserveringsmidler overflødige.

Men siden vi generelt aldri har følt oss trygge med syntetiske ingredienser, ser vi på innsetting av disse i produktene som midlertidige løsninger som vi jobber mot å klare oss uten i fremtiden. For AURO handler det selvsagt ikke bare om å alltid være i forkant – vi lar også handling følge ord.

Og dette betyr at et stort antall produkter som f.eks vår gamle klassiske veggmaling nr. 321 har vært konserveringsfri i en årrekke nå. Etter en periode med intensivt forsknings- og utviklingsarbeid har våre kjemikerkolleger lykkes med å forbedre malingens holdbarhet gjennom regulering og kontroll av pH-verdien, slik at konserveringsmidler kan unngås helt samtidig som malingens gode tekniske og praktiske egenskaper bevares. .

Sammensetningen av de resterende produktene endres også kontinuerlig, da vårt mål alltid er å utvikle og optimere alle produkter teknisk, økologisk og toksikologisk.

Dette betyr derfor at du allerede nå kan føle deg helt trygg når du velger AURO, da vi lenge har ført et bredt utvalg av veggmaling uten konserveringsmidler – dette gjelder i tillegg til Veggmaling nr. 321, f.eks. silikatmaling nr. 303, leirmaling nr. 331 og alle versjoner av de kalkbaserte malingene.

 

 
Butikk
IMG

Foreløpig sender vi fra vår lagerbutikk i Danmark:

AURO Norge (auro-norge.no)
c/o AURO.dk & Økomaling.dk
Literbuen 2-4
2740 Skovlunde
Danmark

KONTAKT OS

40 88 88 20

E-mail: hei@auro-norge.no

Vi svarer så raskt som mulig mandag til torsdag 10-15 og fredag ​​9-12

Showroom
IMG

I København finner du vårt showroom på Callisensvej 14 i Hellerup. 

Her er det fargeråd og rådgivning. Om ikke lenge kan du møte oss for en prat om produkter og farger også i Norge.

Produktkatalog
Irene Hage

Lege Irene Hage: "Det er den malingen og bara den malingen, jeg skal bruke"!

Betal med
Nyhetsbrev

Nyheter og kampanjer i innboksen din

I Danmark er vi medlem av

Landsforeningen Økologisk Byggeri