Nettfargebutikken med økologisk biobasert AURO maling og trebeskyttelse

Bakgrunn

Etter 15 år med AURO i Danmark åpner vi et nytt kapittel våren 2024 med etableringen av AURO som merkevare i Norge. Siden første arbeidsdag tilbake i 1983 har AURO vært malingsbransjens ledende produsent og en pioner med det ledende utviklingsarbeidet med biobasert maling og trebeskyttelse samt tilhørende pleie- og rengjøringsprodukter.

De siste årene har det allerede vært stor interesse fra kunder i Norge, og det er derfor hensiktsmessig at alle nordmenn nå får mulighet til å bruke bransjens mest økologiske produkter til beste for klima, inneklima og natur.

COLOURS FOR LIFE

I 2019 lanserte AURO verdens første mekaniske fargesystem for maling, hvor det kun brukes organiske fargepastaer. Til de plantebaserte basene tilsettes mineralske toningpastaer som til sammen gir veggmaling, leirmaling, trelasur samt heldekkende tre- og metallmaling med profesjonelle tekniske egenskaper.

Fargeserien COLORS FOR LIFE viser godt over 1000 organiske AURO-farger, men i tillegg til våre egne farger kan vi faktisk levere de fleste farger også etter vanlige fargesystemer (NCS, RAL og NOVA etc.)

Økologisk logikk

Begrepet økologi er sammentrekningen av de to greske begrepene oikos og logos, som til sammen gir betydningen «læren om husholdningen». Et produkt skal ikke bare forholde seg til husholdningen til den enkelte familie – produktet må også forholde seg til hele klodens husholdning. Å leve og male organisk betyr å ville leve i harmoni med naturen – rett og slett fordi det er basert på sunn vitenskapelig fornuft.

Sunn livsstil

AURO vurderer alle konsekvenser av produksjon og bruk av maling, og AURO forskning tar derfor ikke bare hensyn til malingens tekniske egenskaper eller produksjonsprisen. Siden kjerneverdien er å produsere maling som er ufarlig for kloden – uansett hva det koster å produsere den, er hele fokuset på «hele husholdningen» – inkludert klima, inneklima, arbeidsmiljø, naturvern og avfallshåndtering, etc.

Resultatet er en mild menneske- og naturvennlig plantebasert kjemi som produserer biologisk nedbrytbare kvalitetsprodukter som er effektive og holdbare i bruk. Laget av fornybare biologisk nedbrytbare råvarer og med sertifiserte økologiske og biodynamiske ingredienser. Tørkede rester og behandlet trevirke kan derfor komposteres eller kastes med husholdningsavfallet, på samme måte som produksjonsavfallet på fabrikken komposteres, så restproduktet fra produksjonen er vann.

Bøkene

Du kan lese mer om dette i kjemiker og AURO-grunnlegger Hermann Fischers bøker om petrokjemisk industris nødvendige overgang til postfossile æra. I bøkene «Stof-Skifte» og «Kemi-Vending» viser han veien til en bærekraftig sol- og plantebasert kjemi for fremtiden. Fra 1940-tallet utviklet den moderne petrokjemiske industrien alternativer til de tradisjonelle ingrediensene i maling, men vi kan i dag se at det var en dårlig idé.

De petrokjemiske alternativene til naturstoffene slipper ut CO2 når de utvinnes og bearbeides, på samme måte som mange av de nye stoffene er vanskelige å biologisk nedbryte. F.eks. mikroplast inngår i nesten alle «moderne» malinger – også de miljømerkede. Det antas nå at hele 58 % av mikroplasten i havet og resten i naturen stammer fra maling og trebeskyttelse. Plantebasert kjemi er svaret på det og mange andre utfordringer som følger med «moderne» petrokjemisk kjemi.

Butikken

Foreløpig sendes alle bestillinger fra vår lagerbutikk i Danmark, men akkurat som vi også har farge- og produktrådgivning hver uke i vårt showroom, er det også lagt opp til at vi etablerer oss i Oslo når interessen er der og etterspørselen begrunner det.

Rådgivning

Du er alltid velkommen på telefon, mail eller i butikken når du trenger råd og veiledning. Vi «selger» deg ikke noe du ikke trenger, og sammen sørger vi for at du finner de riktige produktene til dine prosjekter.

Vi ser det som vår viktigste oppgave å gi deg objektive råd om produktene, slik at du alltid får tydelig informasjon om de beste valgene for deg og dine prosjekter.

Takk for at du valgte AURO til beste for mennesker og natur.

Velkommen til butikken og hilsen fra AURO i Norge og Danmark

Steen Rasmussen

Butikk
IMG

Foreløpig sender vi fra vår lagerbutikk i Danmark:

AURO Norge (auro-norge.no)
c/o AURO.dk & Økomaling.dk
Literbuen 2-4
2740 Skovlunde
Danmark

KONTAKT OS

40 88 88 20

E-mail: hei@auro-norge.no

Vi svarer så raskt som mulig mandag til torsdag 10-15 og fredag ​​9-12

Showroom
IMG

I København finner du vårt showroom på Callisensvej 14 i Hellerup. 

Her er det fargeråd og rådgivning. Om ikke lenge kan du møte oss for en prat om produkter og farger også i Norge.

Produktkatalog
Irene Hage

Lege Irene Hage: "Det er den malingen og bara den malingen, jeg skal bruke"!

Betal med
Nyhetsbrev

Nyheter og kampanjer i innboksen din

I Danmark er vi medlem av

Landsforeningen Økologisk Byggeri