AURO-produkter skiller seg fra de petrokjemiske malingsproduktene i jernvareforretninger, varehus og store fargekjeder fordi de er laget utelukkende av naturlige råvarer - planer, mineraler og vann - ingenting annet. Vi bruker vegetabilske oljer og fett av sertifisert organisk eller biodynamisk opprinnelse, slik at vi tar vare på grunnvann og biologisk mangfold der plantene vokser.

Men AURO skiller seg også fra andre produkter som markedsføres som "naturlige". Mange produkter i handelen kalles "naturmaling". Ved nærmere ettersyn er det meste imidlertid slett ikke så naturlig som produktenes navn, etiketter eller innpakning tilsier. Her kan du lese hvorfor AUROs produkter lever opp til det begrepet «naturmaling» lover. Produktene er konsekvent produsert av råvarer som stammer fra bærekraftige eller mineralske kilder.

Når du leter etter høykvalitetsmaling som samtidig er ufarlig for helse og miljø, står du overfor et nesten umulig valg mellom et hav av produkter som flittig bruker begreper som "natur" og "bio", som i dag er så positivt ladet. Det store produktutvalget og variasjonen av merker som indikerer sikkerhet ved bruk av vannbasert maling, lakk, trebeskyttelse, olje og voks – gjør at både kunde og rådgiver ofte må kapitulere.AURO har mer enn 30 års erfaring med utvikling av miljøvennlige malingsprodukter, og kan takket være faglig velfundert forskning basert på pålitelige vitenskapelige kriterier tilby et bredt utvalg konsekvent økologiske produkter, som utmerker seg ved at ALLE råvarer materialer stammer fra plante- eller mineralriket.

I tillegg til valg av rene råvarer har AURO naturligvis løpende kvalitetskontroll og optimalisering av produksjonsprosessene. I tillegg kommer AUROs ulike produkter med maksimal åpenhet mot kundene, noe selskapet garanterer gjennom et komplett produkt eller full deklarasjon av alle ingredienser.

Produsenter som kaller malingen sin "naturmaling" til tross for stort innhold av petrokjemiske stoffer kan ofte kjennes igjen på at en fullstendig varedeklarasjon mangler helt eller at det kun gis innholdsløse negative deklarasjoner. Produsenten angir f.eks. kun det varen ikke inneholder - f.eks. at det er «uten skadelige stoffer».

Når du skal velge miljøvennlig maling og står overfor en vare- eller emballasjedeklarasjon, må du være oppmerksom på om enkelte ord dukker opp – og om det f.eks. Hvis ordene Isoaliphates, Isoparaffins, Acryl, Epoxy eller Polyuretan dukker opp, er det ikke naturlig maling. Disse petrokjemiske komponentene kan ikke gå inn i det naturlige kretsløpet igjen, og samtidig vil de ikke lenger være tilgjengelige innen overskuelig fremtid.

AURO bruker planter som leverandører av stadig fornybare råvarer, og plantenes egenskaper kan utnyttes på mange ulike måter. Cellulose utvinnes fra stilkene, fargestoffer fra bladene, voks fra overflaten av bladene, fett og proteiner fra frukt og dufter fra harpiks og blomster. Tusenvis av plantearter danner et bærekraftig grunnlag for produksjon av hundretusenvis av forskjellige stoffer.

Alle disse faktorene er verdt å se nærmere på, fordi sammensetningen av et produkt har mange miljø- og helseaspekter – fra produksjon gjennom bruksperioden til avhending.

Et virkelig naturlig produkt holder miljøet intakt og dynamisk og kommer forbrukerne til gode på grunn av dets pålitelige og naturlige ingredienser. På slutten av livssyklusen er det ikke farlig avfall – som ofte er tilfellet med konvensjonelle produkter – men kan ganske enkelt komposteres.

De som er interesserte som prøver å finne veien gjennom jungelen av miljømerker, sertifiseringer og merker bør ikke la seg blende av produsentenes løfter, men søke detaljert veiledning og råd – for en ekte naturmaling skal ikke inneholde skadelige petrokjemiske stoffer i det hele tatt.

Butikk
IMG

Foreløpig sender vi fra vår lagerbutikk i Danmark:

AURO Norge (auro-norge.no)
c/o AURO.dk & Økomaling.dk
Literbuen 2-4
2740 Skovlunde
Danmark

KONTAKT OS

40 88 88 20

E-mail: hei@auro-norge.no

Vi svarer så raskt som mulig mandag til torsdag 10-15 og fredag ​​9-12

Showroom
IMG

I København finner du vårt showroom på Callisensvej 14 i Hellerup. 

Her er det fargeråd og rådgivning. Om ikke lenge kan du møte oss for en prat om produkter og farger også i Norge.

Produktkatalog
Irene Hage

Lege Irene Hage: "Det er den malingen og bara den malingen, jeg skal bruke"!

Betal med
Nyhetsbrev

Nyheter og kampanjer i innboksen din

I Danmark er vi medlem av

Landsforeningen Økologisk Byggeri