Påskeegg farger
Farg påskeegg helt naturlig med fargestoffene norbixin, indigotin (indigo carmine), ekte karmin og kobberholdige komplekser av klorofyller og klorofylliner.
Fem fargenyanser i samme pakke: oransje, gul, grønn, cochenille og blå. Sitronsyren brukes her ikke som konserveringsmiddel, slik den vanligvis er, men som en syre som optimalt utvikler det blå fargestoffet. Slik farger du påskeeggene dine trinn for trinn - klikk på "mer informasjon". Sesongprodukt: tilgjengelig fra januar til påske.
FARGEstoffene har vært kjent i århundrer
GOD PÅSKE TIL HELE FAMILIEN!
Å fargelegge egg er enkelt og morsomt med de naturlige eggefargene fra AURO.
De fem fargene tryller fram fargerike påskeegg – med naturlige farger fra naturen.
Oransje og gule toner: Norbixin
Norbixin er et naturlig fargestoff ekstrahert fra achiote, en busk som er hjemmehørende i Sør-Amerika. Fargestoffet, hentet fra frøene til busken, brukes av urfolk som et naturlig fargestoff og som kroppsmaling for å beskytte mot solbrenthet og til åndelige formål. Industrielt brukes fargestoffet til matfarging og også til fremstilling av leppestifter. I Mexico, Costa Rica og Nicaragua brukes frøene til busken også som krydder eller som fargestoff for ris.
Nyanser av blått: indigotin (indigo karmin)
Indigokarmin brukes også til å farge brus, likører, konfekt, iskrem, pasta og dragéer.
Shades of Red: True Carmine
Karmin (cochineal) er et rødt pigment produsert av en art av skjoldbrune insekter som lever på kaktus og er utbredt på Kanariøyene og Mexico. Den røde til fiolette fargen brukes også som matfarge.
Grønne toner: kobberholdige komplekser av klorofyller og klorofylliner
Klorofyllin er et vannløselig derivat av klorofyll (gammelgresk "blad" eller "bladgrønt") og brukes også til å farge mat.
Slik gjør du det:
Løs opp fargepulveret i 3/4 liter kaldt eller kokende vann (A) og kok opp til seks egg i åtte minutter (B). Oppløsning av fargene i kaldt vann kan forhindre skumdannelse.
Hvis det skummer, spre skummet ved å røre inn vannet.
Hvis eggene snus noen ganger i vannet, vil de farge jevnt (C).
Hvis du liker enda sterkere farger, kok eggene i 10 minutter. Etter bråkjøling (D) la det tørke (E).
De naturlige fargene ser best ut på hvite egg.
Tips: For en fin glans, gni de fargede eggene med litt olje eller smør og poler (F).